Coaching

  • Coaching

Dyslexie is een stoornis en gaat niet over. Daarom is het belangrijk dat kinderen leren op een goede manier met hun dyslexie om te gaan. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig hoef je dat tegenwoordig niet meer helemaal alleen te doen.

Sinds een paar jaar is op de meeste scholen wel iemand aanwezig met wie je kunt praten wanneer je, als gevolg van je dyslexie, in de problemen komt. Dat kan je eigen juf of meester, de remedial teacher of de dyslexiecoach zijn. Zij weten welke materialen het lezen of de spelling makkelijker maken. Ook kunnen ze samen met jou bepaalde materialen uitproberen.

Omdat de juf, RT-er of dyslexiecoach niet kan ruiken waar jij behoefte aan hebt zul je zelf actie moeten ondernemen. Omdat veel kinderen het lastig vinden om op een goede manier hulp te vragen biedt Taalspurt uitbehandelde leerlingen desgewenst een coachingstraject aan.

In het coachingstraject wordt uitgegaan van de behoeften van de leerling. In dit (kortdurende) traject wordt samen met de leerling gezocht naar passende oplossingen. Niet de oplossingen van de volwassenen staan centraal maar de opvattingen van de leerling:

Wat zou jou helpen bij het lezen /spellen?
Doordat de mening van de leerling serieus wordt genomen is de kans op het vinden van passende oplossingen groter.

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer wilt weten over het Coachingstraject.